Sergiler

EN

GEÇMİŞ SERGİLER


Yeryüzü ve Strüktür

Yeryüzü ve Strüktür Sibel Kocakaya’nın, doğa ve çevresel kaynaklar ile mimari yapı ve malzemelerin biraradalığını disiplinlerarası bir yaklaşımla sunan çalışmalarını bir araya getiriyor.

Aşk imiş…

Adını Fuzûlî'nin bir beytinden alan Aşk imiş… sergisi, ikili ilişkiler, aşk, sevgi gibi kavramlar etrafında şekilleniyor. Alp İşmen’in ikili olma halini ele aldığı lavi, çizim, gravür gibi farklı tekniklerdeki eserlerini bir araya getiriyor. Aşk imiş…,  aşkın tanımlanmaktan öte tanımsızlığına ve yarattığı duyguların zihinsel süreçlerine odaklanırken sanatçının üretim pratiği ile örtüşen paralellikleri izleyiciyle buluşturuyor.

Kendimden Bir Şeyler Aradım

Ekin Keser, Kendimden Bir Şeyler Aradım adlı sergisinde kendi varoluşunu buluntu fotoğraflar, belgeler ve farklı nesneler aracılığıyla  yeniden kurguluyor. Başkalarına ait anı ve belgelerden kestiği yaşanmışlıklar ile kendi hikayesini yeniden inşa ediyor.


Ehven-i Şer

Ehven-i Şer sergisi bir görme sorgulaması. Gözün gördüğü şeyin hangi gözden olduğunu anlamaya çalışma çabası. Başka insanların bize anlattığı hikayelerin aslında bizi nasıl bir ezbere alıştırdığının göstergesi… Kendi zevklerimizin bile başkalarının bakışına mahkûm olduğu yeni çağda bu hızı kesme eyleminin ve eski bakış açılarının dönemsel bir analizidir.

For Book Lovers

For Book Lovers sergisi David Trigg tarafından hazırlanan Reading Art: Art for Book Lovers adlı kitaptan esinlenerek düzenlenmiştir. Kitap, sanat tarihi boyunca içinde kitap bulunduran farklı üretim biçimlerinden eserleri bir araya getiriyor. Sergi ise yakın dönemde güncel sanatta kitap bulunduran resimlere odaklanıp bu kapsamdaki bir şeçkiyi Mixer’in proje odasında izleyici ile buluşturuyor.

Manzaradan Öte

Farklı disiplinlerden etkilenerek üretimler yapan iki sanatçının eserlerinin kesişimlerine değinen sergi, şehir ve doğa manzaralarını farklı bakış açılarından ele alarak birbirini kapsayan bir beraberlik önerisi sunuyor.


Zihinde Bir Dalga

Sergi, dış dünya ile etkileşimimiz üzerinden zihnin sınırlarının ve anlam dünyalarının nasıl oluştuğuna, duygu ve davranışların nasıl şekillendiğine odaklanıyor.

İmgelerin Yeni Grameri

Yeni materyalizm düşüncesi kavramsal çerçevenin ikinci teorik katmanını oluşturur ve on sanatçıdan oluşan sergi, farklı teknik, sergileme yöntemi, materyalite ve sanatçıların nesnelerle kurdukları ilişkisellik bakımından yapıtlararası bir okuma sunar.

212 PHOTOGRAPHY ISTANBUL: REMIX by MIXER

Mixer, 212 Photography Istanbul kapsamında son üç yıldır sürdürdüğü Lens serisinden ve galerinin farklı sergilerinde yer almış fotoğraf çalışmalarından bir seçkiyi 6-16 Ekim tarihleri arasında Akaretler no:15’te izleyici ile buluşturacak.


Boşluklar

Boşluklar sergisi, sanatçının yaşamında iz bırakan insanların, duyguların, mekanların, objelerin ardından zamanla ortaya çıkan ve değişen yas tutma halinin dönüştürdüğü ”şeylere” bakıyor ve iyileşme sürecini izleyiciyle paylaşıyor.

A Secret About a Secret

Uzun zamandan beri sinema sektöründe görüntü yönetmenliği yapmakta olan ve film imgeleri üzerine deneyiminin gözlemlenebileceği Emre Erkmen’nin ilk fotoğraf sergisi A Secret About a Secret İstanbullu izleyicilere Mixer’de sunuluyor.

Arayış

Öğrencilik yıllarından sonra kendi artistik dilinin, estetiğinin ve ifadesinin özgürlüğünün peşinden sezgileriyle ilerlemeyi seçen sanatçı, bu doğrultuda yön bulan çizgilerin, şekillerin ve renklerin izinden kendi iç yolculuğunda kendisine eşlik eden çalışmalarını Arayış sergisi ile izleyiciyle paylaşıyor.


PRINTED’22: iziziz

Mixer, 2015 yılından bu yana düzenlediği Printed sergi serisinin bu yıl yedincisini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Gravür Uygulama Atölyesi’nin tarihine ve güncel durumuna odaklanan iziziz isimli sergi ile 15 Nisan – 30 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştiriyor. Art Lab, Mixer Editions ve Printed serilerindeki deneyimimizin bir uzantısı olarak Juma Binası giriş katında 26 Mart’ta açılacak Mixer Print Studio iziziz sergisi ile senkronize biçimde katılıma açık olacak.

SENKRON I Eş Zamanlı Video Sergileri: YOLO

SENKRON ‘Eş Zamanlı Video Sergileri’ Mixer; Bilsart ve Versus Art Project’in yürütücülüğünde ve 15 - 30 Nisan 2022 tarihleri arasında izleyiciler ile buluşuyor. Türkiye’de video sanatını merkeze alarak farklı şehirlerden sanat kurumları, sanatçılar, küratörler ve sanat profesyonellerini bir araya getiren Senkron; sergi / etkinlik / konuşma ve gösterimler aracılığıyla video sanatına dair kapsayıcı bir etkinlik olma özelliği taşıyor. Bu kapsamda Mixer’in daveti ile, fikir ve üretim süreçlerini birlikte şekillendirdikleri yeni video üretimleri ile Ozan Atalan ve Ekmel Ertan’ın YOLO başlıklı sergisi izleyiciler ile buluşuyor.

LENS’22: İşler Değişti

İşler Değişti isimli 12 genç sanatçının işlerine yer veren, Cemre Yeşil Gönenli’nin küratörlüğünü yaptığı fotoğraf sergisi 5 Mart 2022’de Mixer’de açılıyor. Sergi, post pandemi dünyasında değişen, dönüşen toplumsal bir ruh halini ve bu ruh halinin genç kuşak üzerindeki etkisini araştırıyor.


GEÇMİŞ SERGİLER

Kişisel Katmanlar

Gökçe İrten’in Kişisel Katmanlar başlıklı sergisi, bireyin kendi öz benliği ile bulunduğu yer ve etrafındaki her şeyle olan çok katmanlı ilişkisine odaklanıyor.

Coulisse

Sergi; insan/hayvan, insan/makine, özne/nesne, bilinç/bilinçdışı ve sanat/piyasa gibi düalistik kategorilerin sınırlarının muğlaklaşarak, iç içe geçtiği alanlardaki yeni ilişkisellik biçimleri üzerine düşünmek için bir zemin hazırlıyor.

Kendimin Ormanında

Rugül Serbest, resimleri aracılığıyla benliğini, bedenini ve özellikle kendi iç dünyasını ‘bir başkasının’ kimliğine bürünerek yeniden deneyimlemenin yollarını arıyor.


Kendime Doğru Bir Adım

Kendime Doğru Bir Adım, sergisinde Seçil Büyükkan’ın çeşitli özgün baskı tekniklerinden hareketle oluşturduğu çalışmaları yer alıyor. Sanatçının uzun süredir çalışmalarına odak olan doğu felsefesi ve doğa ilişkisi bu sergide kutsal ağaçlar konusu ile derinleşiyor.

Mixer: Now @İstanbul Gallery Week

Mixer, Istanbul Gallery Week’in bir parçası olmaktan mutluluk duyar. İstanbul kültür-sanat ajandasına heyecan katacak etkinlikler dizisi ile IGW, bu yıl 11-20 Kasım tarihleri arasında ilk defa izleyici ile buluşuyor. Mixer: NOW sergisi, 5-20 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilir!

Çarpık Bilgiler İmparatorluğu‘’Çarpık Bilgiler İmparatorluğu’’,Bora Âşık’ ın çizimleri aracılığıyla izleyiciye kendi gerçekliklerini sorgulamaya yönelik bir ayna olma özelliği taşıyor. Sanatçının yazdığı hikayelerden yola çıkarak kendi hikayelerimizin sayfalarını aralama hissi uyandırıyor.

Çarpık Bilgiler İmparatorluğu

‘’Çarpık Bilgiler İmparatorluğu’’,Bora Âşık’ ın çizimleri aracılığıyla izleyiciye kendi gerçekliklerini sorgulamaya yönelik bir ayna olma özelliği taşıyor. Sanatçının yazdığı hikayelerden yola çıkarak kendi hikayelerimizin sayfalarını aralama hissi uyandırıyor.


Zamanın Enkazı“Zamanın Enkazı”, Gurur Birsin’in, sanatsal pratiğinin büyük kısmını oluşturan pentür çalışmalarının yanında desenlerini ve bir gravür çalışmasını bir araya getiriyor. Sanatçının sergide yer alan çalışmalarında ayrıntılı teknik detayla…

Zamanın Enkazı

“Zamanın Enkazı”, Gurur Birsin’in, sanatsal pratiğinin büyük kısmını oluşturan pentür çalışmalarının yanında desenlerini ve bir gravür çalışmasını bir araya getiriyor. Sanatçının sergide yer alan çalışmalarında ayrıntılı teknik detayların yanı sıra ilk bakışta karamsar algılanan, terk edilmiş mekanlar göze çarpıyor.

Mixer Sessions VMixer’in kariyerlerinin başındaki genç sanatçılara alan açma ve destek olma arzusuyla hayata geçirdiği sergi serisi Mixer Sessions’ın beşinci edisyonu, 15 Haziran – 4 Ağustos tarihleri arasında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

Mixer Sessions V

Mixer’in kariyerlerinin başındaki genç sanatçılara alan açma ve destek olma arzusuyla hayata geçirdiği sergi serisi Mixer Sessions’ın beşinci edisyonu, 15 Haziran – 4 Ağustos tarihleri arasında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.


Senkron I LENS’21: Video Sanatında Kişisel AnlatılarMixer, 2019 yılında fotoğrafa odaklanarak ilkini gerçekleştirdiği LENS sergi serisinin ardından bu sene bir üretim aracı olarak videoyu daha geniş bir perspektiften ele alıyor. Sanat kurumları aras…

Senkron I LENS’21: Video Sanatında Kişisel Anlatılar

Mixer, 2019 yılında fotoğrafa odaklanarak ilkini gerçekleştirdiği LENS sergi serisinin ardından bu sene bir üretim aracı olarak videoyu daha geniş bir perspektiften ele alıyor. Sanat kurumları arasında iş birliğinin gücüne inanan Mixer, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da paralel olarak gerçekleşecek konuşmalar ve online gösterimler ile Bilsart, Monitör ve Loading’i Lens’21 sergisi kapsamında bir araya getiriyor.


Olağanüstü Denklikler, İnce Benzerlikler (2021)Olağanüstü denklikler, ince benzerlikler, Alp İşmen ve Yüksel Dal’ın çalışmalarını birbirine paralel izlenen denkliklerle sunarken izleyiciye her bir sanatçının pratiğini kavrama fırsatı da veren bir ki…

Olağanüstü Denklikler, İnce Benzerlikler (2021)

Olağanüstü denklikler, ince benzerlikler, Alp İşmen ve Yüksel Dal’ın çalışmalarını birbirine paralel izlenen denkliklerle sunarken izleyiciye her bir sanatçının pratiğini kavrama fırsatı da veren bir kişisel sergi deneyimi sunuyor. Alp İşmen ve Yüksel Dal’ın katılımıyla Nergis Abıyeva küratörlüğünde düzenlenen Olağanüstü denklikler, ince benzerlikler sergisi 16 Şubat - 3 Nisan tarihleri arasında Mixer’de ziyaret edilebilir.

Gel-Git (2021)Sergi, sanatçının, bireysel konfor alanı ve belirsizlik durumu arasında kalışlarını yansıtan çoğunlukla beton harflerle sözcüklere ve cümlelere dönüşmüş formlar yanında gelgit yaşayan bireyin zihnindeki düşüncelerden kağıda ve ardından…

Gel-Git (2021)

Sergi, sanatçının, bireysel konfor alanı ve belirsizlik durumu arasında kalışlarını yansıtan çoğunlukla beton harflerle sözcüklere ve cümlelere dönüşmüş formlar yanında gelgit yaşayan bireyin zihnindeki düşüncelerden kağıda ve ardından sergi mekanına dökülen sözler bütününü içeren enstalasyonlarını bir araya getiriyor. Gel-Git, 16 Şubat - 3 Nisan 2021 tarihleri arasında Mixer’in proje odasında görülebilir.


Arzu Kadar KadimMixer, 22 Aralık 2020 - 6 Şubat 2021 tarihleri arasında Hilal Polat'ın kendi kurgusal mitolojisinden hareketle hikayeleştirdiği ve deneyimsel bir mekâna dönüştürdüğü Arzu Kadar Kadim başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, sa…

Arzu Kadar Kadim

Mixer, 22 Aralık 2020 - 6 Şubat 2021 tarihleri arasında Hilal Polat'ın kendi kurgusal mitolojisinden hareketle hikayeleştirdiği ve deneyimsel bir mekâna dönüştürdüğü Arzu Kadar Kadim başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, sanatçının farklı alanlardaki pratik ve deneyimlerini hayal gücü ile birleştirdiği ve kendi düşünsel meseleleri ekseninde yorumlayarak sanatsal pratiği ile bütünleştirdiği bir yapıyı izleyiciye sunuyor.


Mixer Editions Portfolia 2021Sanatın belirli alan ve kitlelerle sınırlı yapısının ötesine geçmeyi hedefleyen yaklaşımıyla oluşturduğumuz Mixer Editions, Türkiye'den ve farklı ülkelerden çok sayıda sanatçının, sınırlı edisyonlarda ürettiği…

Mixer Editions Portfolia 2021

Sanatın belirli alan ve kitlelerle sınırlı yapısının ötesine geçmeyi hedefleyen yaklaşımıyla oluşturduğumuz Mixer Editions, Türkiye'den ve farklı ülkelerden çok sayıda sanatçının, sınırlı edisyonlarda ürettiği çalışmalarını ulaşılabilir formatlarda sunmayı hedefliyor. 2013 yılından beri farklı edisyon seçkileri ve Printed sergileri ile çok sayıda sanatçının sınırlı edisyonlu çalışmasını izleyici ile buluşturuyor.

Printed’20Mixer’in, ilki 2015 yılında hayata geçirilen ve baskı sanatına odaklanan sergi serisi Printed, bu yıl altıncı edisyonu ile 7 Kasım 2020’de ziyarete açılıyor. Sanat dünyasında iş birliğinin gücüne inanan Mixer, bu seneki seçkinin kürasyonu …

Printed’20

Mixer’in, ilki 2015 yılında hayata geçirilen ve baskı sanatına odaklanan sergi serisi Printed, bu yıl altıncı edisyonu ile 7 Kasım 2020’de ziyarete açılıyor. Sanat dünyasında iş birliğinin gücüne inanan Mixer, bu seneki seçkinin kürasyonu için x-ist'in kurucu ortağı ve The Empire Project’in sahibi ve yöneticisi Kerimcan Güleryüz’ü davet etti. Bu sene seçki, alternatif sanatsal üretim yöntemleri ile kendilerini ifade eden sanatçıların özellikle baskı alanındaki uygulamalarına daha derinlemesine bir bakış sunmayı hedefliyor.

Çıkmaya ZorlaMixer, 12 Eylül – 31 Ekim 2020 tarihleri arasında multimedya yerleştirmeler üzerinden spekülatif deneyimler sunan sanatçı Ozan Atalan’ın “Çıkmaya Zorla” isimli dördüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, insanın diğer insanl…

Çıkmaya Zorla

Mixer, 12 Eylül – 31 Ekim 2020 tarihleri arasında multimedya yerleştirmeler üzerinden spekülatif deneyimler sunan sanatçı Ozan Atalan’ın “Çıkmaya Zorla” isimli dördüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, insanın diğer insanlara ve doğayı/uzayı da içeren insan olmayan varlıklara yıkıcı yaklaşımını meşru kılan insan merkezci yaklaşıma ve dünyanın ayrıştırıcı-düalist yorumuna eleştirel yaklaşıyor.


Sebeb-i ZiyaretMixer proje odası, 12 Eylül - 31 Ekim 2020 tarihleri arasında Ahu Akgün’ün “Sebeb-i Ziyaret’’ isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.Sergi, sanatçının kendisinden, çevresi ile kurduğu ilişkilerden, atölyesinden ve …

Sebeb-i Ziyaret

Mixer proje odası, 12 Eylül - 31 Ekim 2020 tarihleri arasında Ahu Akgün’ün “Sebeb-i Ziyaret’’ isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.Sergi, sanatçının kendisinden, çevresi ile kurduğu ilişkilerden, atölyesinden ve yaşamından izler taşırken, izleyiciyi kendi hayatlarındaki mesafe kavramını yeniden düşünmeye davet ediyor.

Art on ScreenFarklı tekniklere odaklanan sergi serileri düzenleyen Mixer, ‘’Art on Screen’’ sergisi kapsamında Türkiye'den altı sanatçının farklı ülkelerden takip ettiği sanatçıları Mixer web sitesi üzerinden izlenebilecek bir seçkide bir araya …

Art on Screen

Farklı tekniklere odaklanan sergi serileri düzenleyen Mixer, ‘’Art on Screen’’ sergisi kapsamında Türkiye'den altı sanatçının farklı ülkelerden takip ettiği sanatçıları Mixer web sitesi üzerinden izlenebilecek bir seçkide bir araya getiriyor. Bilgisayar ortamında üretilen ve ekranlar aracılığıyla izleyici ile buluşan video çalışmalar, dış dünya ile etkileşimimizin azaldığı ve çevrimiçi ağlar aracılığıyla temas kurduğumuz bu sürece yakından tanıklık ediyor.

PRINTED Re-visitedPrinted sergileri üzerinden baskı sanatının tarihi ve gelişimine bir bakış.Mixer’in 2014 yılında özgün baskı ve edisyon alanında Mixer Editions ile başlayan macerasına, ilki 2015 yılından gerçekleşen uzun soluklu projesi Printed se…

PRINTED Re-visited

Printed sergileri üzerinden baskı sanatının tarihi ve gelişimine bir bakış.

Mixer’in 2014 yılında özgün baskı ve edisyon alanında Mixer Editions ile başlayan macerasına, ilki 2015 yılından gerçekleşen uzun soluklu projesi Printed sergi serisi ile devam ediyor. Birçok kurum, küratör ve baskı atölyesi işbirliği içerisinde gerçekleşen bu etkinlik serisinde farklı teknikler konusunda teorik ve pratik atölyeler de eşlik ediyor. 2015’ten bu yana Printed sergilerinde yer alan eserler arasından yapılan seçkiye, geçmiş printed sergilerine ait görsel, dijital katalog ve röportajlara buradan ulaşabilirsiniz.


Gece Provası (2020)Mixer, Doğu Özgün’ün “Gece Provası” başlıklı sergisini duyurmaktan mutluluk duyar. Sanatçının Mixer ’deki ilk kişisel sergisi Gece Provası, 27 Şubat-11 Nisan 2020 tarihleri arasında galerinin ana sergi alanında izlenebilir.Gece Pr…

Gece Provası (2020)

Mixer, Doğu Özgün’ün “Gece Provası” başlıklı sergisini duyurmaktan mutluluk duyar. Sanatçının Mixer ’deki ilk kişisel sergisi Gece Provası, 27 Şubat-11 Nisan 2020 tarihleri arasında galerinin ana sergi alanında izlenebilir.Gece Provası ismi, gündüzün üzerini örttüğü arzu ve sapmaların, gecenin körpe karanlığından faydalanması fikrine dayanır; bir hayalin, bir kumpasın veya organize bir planın karanlıkta tasarlanmasına, gündüzün kamuflajlarına işaret eder. Sahnelenecek bir oyunun gece provası, gündüz giydiği kostümden kurtulan kişinin kaçış planıdır.

Kül Kedisi ve Beş Hececiler (2020)Mixer, 27 Şubat–11 Nisan tarihleri arasında proje odasında Ali Elmacı, Kerem Ağralı, Manolya Çelikler ve Sesil Beatris Kalaycıyan’ın çalışmarını bir araya getiren ‘’Külkedisi ve Beş Hececiler’’ başlıklı karma sergiy…

Kül Kedisi ve Beş Hececiler (2020)

Mixer, 27 Şubat–11 Nisan tarihleri arasında proje odasında Ali Elmacı, Kerem Ağralı, Manolya Çelikler ve Sesil Beatris Kalaycıyan’ın çalışmarını bir araya getiren ‘’Külkedisi ve Beş Hececiler’’ başlıklı karma sergiye ev sahipliği yapıyor.“Külkedisi ve Beş Hececiler” sergisi ile izleyiciyi sanatın “-mış” gibi gösterme gücünü deneyimlemeye, görülen ile asıl mesele arasındaki bağı keşfetmeye davet ediyor.

Biz Aslında (2020)Mixer, 18 Ocak – 22 Şubat tarihleri arasında Ayça Telgeren, Ahu Akgün, Börte İpek, Bengisu Bayrak, Furkan Öztekin, Mediha Didem Türemen, Meltem Şahin, Meltem Sırtıkara, Okan Kaya, Volkan Aslan, Yasemin Özcan’ın çalışmaları ile yer …

Biz Aslında (2020)

Mixer, 18 Ocak – 22 Şubat tarihleri arasında Ayça Telgeren, Ahu Akgün, Börte İpek, Bengisu Bayrak, Furkan Öztekin, Mediha Didem Türemen, Meltem Şahin, Meltem Sırtıkara, Okan Kaya, Volkan Aslan, Yasemin Özcan’ın çalışmaları ile yer aldığı ‘’Biz Aslında’’ isimli sıradışı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sinema ve sanatın birbirine yakın ilişkisinden yola çıkan Biz Aslında, gerçekçi duygular ve hislerden esinleniyor. Bir çiftin tanıştıkları ilk andan, ayrılık sonrasında karşılaştıkları ilk zamana kadar aşkın ve ilişkilerin ilk adımını anlatıyor. Yaratılan kurgusal mekanda bu hikaye, on iki sanatçının farklı medyumlar kullanarak ürettiği çalışmaları ile bir film sergiye, sergi ise izleyiciler için sinemasal bir deneyime dönüşüyor.


Lumin I Yaşayan Yerleştirme & Artifact I Faces (2019-2020)Mixer, aralık ayında proje odasında dijital sanat, doğa ve bilimin kesişiminde işler üreten DECOL sanatçılarına ev sahipliği yapıyor. İki ayrı açılış ile, önce Ahmet Said Kaplan’ın “Lumin…

Lumin I Yaşayan Yerleştirme & Artifact I Faces (2019-2020)

Mixer, aralık ayında proje odasında dijital sanat, doğa ve bilimin kesişiminde işler üreten DECOL sanatçılarına ev sahipliği yapıyor. İki ayrı açılış ile, önce Ahmet Said Kaplan’ın “Lumin, Yaşayan Yerleştirme” isimli interaktif dijital deneyiminin hemen ardından Hakan Gündüz’ün ‘’Artifact / Yüzler’ isimli sergisinin prömiyeri gerçekleşiyor. Mixer’in proje odasında ziyaretçilerin katılımı ile var olan dijital bir deneyimin ardından, “yapay zeka duyguları anlayarak estetik bir dışavurum gerçekleştirebilir mi?” deneyine katılma imkanı sunuyor.

Blended (2019-2020)Mixer, 06 Aralık- 10 Ocak tarihleri arasında ana sergi mekanında Balkan Karışman, CANAN, Deniz Ezgi Sürek, Eda Emirdağ, Gökçe İrten, Gözde Ulusoy, Haydar Akdağ, Isabelle Heske, Özge Enginöz, Sibel Kocakaya ve Tutku Bulutbeyaz’ın k…

Blended (2019-2020)

Mixer, 06 Aralık- 10 Ocak tarihleri arasında ana sergi mekanında Balkan Karışman, CANAN, Deniz Ezgi Sürek, Eda Emirdağ, Gökçe İrten, Gözde Ulusoy, Haydar Akdağ, Isabelle Heske, Özge Enginöz, Sibel Kocakaya ve Tutku Bulutbeyaz’ın kolaj çalışmaları ile yer aldığı ‘’Blended’’ isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Blended sergisi, izleyiciyi birbirinden farklı malzemelerle üretim yapan sanatçıların ‘’kolaj’’ çalışmaları ile bu soruya verdikleri cevapları izlemeye davet ediyor. Sergide kolaj olarak nitelendirdiğimiz eserler kağıt, seramik, video, kumaş gibi farklı formlarda ve düşünce biçimlerinde karşımıza çıkıyor.

Lens'19 | Görülen Şeyler (2019)2012 yılında her disiplinden üretimin izleyici ile buluşmasını sağlamak için yola çıkan Mixer, sadece fotoğrafa odaklanan bir sergi serisi olan Lens'i hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu sene ilki Sena Çakırkaya küratörl…

Lens'19 | Görülen Şeyler (2019)

2012 yılında her disiplinden üretimin izleyici ile buluşmasını sağlamak için yola çıkan Mixer, sadece fotoğrafa odaklanan bir sergi serisi olan Lens'i hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu sene ilki Sena Çakırkaya küratörlüğünde gerçekleşecek sergi serisi, gelecek yıllarda farklı temalar ya da tekniklere odaklanarak Türkiye'de ve dünyada fotoğrafın izlerini takip edecek.


Biz Bu Değiliz, Bu Bizden Geriye Kalan (2019)Mixer, 05 Eylül – 12 Ekim 2019 tarihleri arasında Ali Şentürk’ün ‘Biz Bu Değiliz, Bu Bizden Geriye Kalan’ isimli dördüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Platon’un mağara alegorisine göre nesneler…

Biz Bu Değiliz, Bu Bizden Geriye Kalan (2019)

Mixer, 05 Eylül – 12 Ekim 2019 tarihleri arasında Ali Şentürk’ün ‘Biz Bu Değiliz, Bu Bizden Geriye Kalan’ isimli dördüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Platon’un mağara alegorisine göre nesneler ve değişmeyen özlerden oluşan iki ayrı dünya vardır. Beden, nesneler dünyasına ait iken ruh özler dünyasından izler taşımaktadır. “Biz Bu Değiliz, Bu Bizden Geriye Kalan” isimli sergisinde beden ve nesnenin parça/bütün meselesine odaklanan Şentürk parçalanmış, özgünlüklerini kaybetmiş unsurları tekrar bir araya getirerek yeni bir bütün oluşturmayı amaçlıyor.

Seeing (2019)Mixer, 05 Eylül – 12 Ekim 2019 tarihleri arasında proje odasında Nazlı Erdemirel’in “Seeing“ isimli ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.Fotoğraf üzerine odaklanan sanatçı, tekniğin yarattığı iki boyutun sınırlayıcı y…

Seeing (2019)

Mixer, 05 Eylül – 12 Ekim 2019 tarihleri arasında proje odasında Nazlı Erdemirel’in “Seeing“ isimli ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.Fotoğraf üzerine odaklanan sanatçı, tekniğin yarattığı iki boyutun sınırlayıcı yapısına karşılık üretim refleksleri geliştiriyor. Fotoğrafın dışına çıkarak video ile oluşturduğu imgenin devamlılığının sürmesine odaklanan Erdemirel, farklı malzemeler ile yeni bir görme biçimi ve ek bir katman oluşturmayı amaçlıyor.

Mixer Sessions IV (2019)2012 Kasım ayında İstanbul’da genç ve kariyerinin başındaki Türk sanatçılarının gelişmesine olanak sağlamak amacıyla kurulan Mixer, bu doğrultuda 2016 yılından beri düzenlediği açık çağrı serisine devam ediyor! Bu sene dördün…

Mixer Sessions IV (2019)

2012 Kasım ayında İstanbul’da genç ve kariyerinin başındaki Türk sanatçılarının gelişmesine olanak sağlamak amacıyla kurulan Mixer, bu doğrultuda 2016 yılından beri düzenlediği açık çağrı serisine devam ediyor! Bu sene dördüncü edisyonu düzenlenen “Mixer Sessions” sergi serisi için yapılan başvurular sonucunda Mixer ekibi tarafından yapılan seçkideki eserler, 14 Haziran - 4 Ağustos tarihleri arasında sergilenecektir


Printed’19: Multiple Choice2014 yılından itibaren her sene farklı baskı teknikleri ile üretilmiş orjinal baskı eserlere yer veren “PRINTED” sergi serisi bu sene Marcus Graf küratörlüğünde yeni bir seçki ile izleyici ile buluşuyor. Bu sene Multiple C…

Printed’19: Multiple Choice

2014 yılından itibaren her sene farklı baskı teknikleri ile üretilmiş orjinal baskı eserlere yer veren “PRINTED” sergi serisi bu sene Marcus Graf küratörlüğünde yeni bir seçki ile izleyici ile buluşuyor. Bu sene Multiple Choices alt başlığı altında, ipek baskısından fotoğrafa, deneysel baskı tekniklerinden üç boyutlu objelere farklı tekniklerle üretilmiş eserlere yer veriyor. Farklı nesiller ve disiplinlerden sanatçıları bir araya getiren sergi, baskının önemini, gücünü ve özgünlüğünü ortaya koymayı hedeflerken aynı zamanda izleyiciyi baskı ve çoğaltılabilir objeler dünyasına davet ediyor.

Yürüme Mesafesi (2019)Mixer, 1 Mart-7 Nisan tarihleri arasında ana sergi mekanında sanatçılar Ahmet Duru, Doğu Özgün, Emre Baykal, Ozan Atalan, Umut Toros’un katılımıyla “Yürüme Mesafesi” isimli grup sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, medeniyeti…

Yürüme Mesafesi (2019)

Mixer, 1 Mart-7 Nisan tarihleri arasında ana sergi mekanında sanatçılar Ahmet Duru, Doğu Özgün, Emre Baykal, Ozan Atalan, Umut Toros’un katılımıyla “Yürüme Mesafesi” isimli grup sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, medeniyetin ilk kıvılcımını başlatan ve ilk insanı var olduğu yerden doğrultup tüm dünyaya yayılmasına sebep olan “yürüme” kavramını ele alıyor.

Dört Mevsimlik Mayıs (2019)Mixer, 1 Mart–7 Nisan 2019 tarihleri arasında proje odasında Furkan Öztekin’in “Dört Mevsimlik Mayıs” isimli ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Furkan Öztekin, sergide yer alan çalışmalarında Ülker Sokak, Eryaman …

Dört Mevsimlik Mayıs (2019)

Mixer, 1 Mart–7 Nisan 2019 tarihleri arasında proje odasında Furkan Öztekin’in “Dört Mevsimlik Mayıs” isimli ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Furkan Öztekin, sergide yer alan çalışmalarında Ülker Sokak, Eryaman ve Meis Sitesi gibi LGBTİ+ direniş tarihinde önemli yeri olan mekanları konu alıyor.


Yeşil Küf (2019)Mixer, 18 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında dokuz sanatçının işlerinin yer aldığı ‘Yeşil Küf’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. İzleyicinin bir araştırmacı konumunda keşfe çıktığı bu sergide, sanatçıların eserleri geçmişten bugüne …

Yeşil Küf (2019)

Mixer, 18 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında dokuz sanatçının işlerinin yer aldığı ‘Yeşil Küf’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. İzleyicinin bir araştırmacı konumunda keşfe çıktığı bu sergide, sanatçıların eserleri geçmişten bugüne ulaşan buluntu bir nesne gibi gün yüzüne çıkıyor.

Lekesiz (2019)Mixer, 18 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında üç sanatçının işlerinin yer aldığı ‘Lekesiz’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Ayşe Yıldırım, Egemen Tuncer ve Pınar Yılmaz içinde bulunduğumuz, insanlar tarafından yapılan yapıların davran…

Lekesiz (2019)

Mixer, 18 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında üç sanatçının işlerinin yer aldığı ‘Lekesiz’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Ayşe Yıldırım, Egemen Tuncer ve Pınar Yılmaz içinde bulunduğumuz, insanlar tarafından yapılan yapıların davranışlarımızı nasıl yönlendirdiği üzerine farklı düşünme biçimleri geliştiriyorlar.

Güzeşte (2018)Gorchakov Tarkovsky Nostalghia’sında konuşulmayan hislerin unutulduğundan bahseder. Belki de o hisleri tarihe yazmak ve unutmamak için sürekli onlara tutunmaya çalışırız. Çoğu zaman nesneler aracılığı ile bu bağlantıyı canlı tutarken, …

Güzeşte (2018)

Gorchakov Tarkovsky Nostalghia’sında konuşulmayan hislerin unutulduğundan bahseder. Belki de o hisleri tarihe yazmak ve unutmamak için sürekli onlara tutunmaya çalışırız. Çoğu zaman nesneler aracılığı ile bu bağlantıyı canlı tutarken, bazen bir mezar taşı bile bu işlevi görebilir. Sergide, sanatçıların kullandıkları nesneler ile geçmişlerine doğru bir bağ kurduklarına ve onun iyileştirici gücüne inandıklarına tanık oluyoruz.


Sonsuz Küçük Sonsuz Büyük (2018)Yüksel Dal, anın etkisiyle spontan bir şekilde gerçekleştirdiği işlerinde ilkel ya da çağdaş figürleri, insanları, tanrıları, cadıları, büyücüleri, kralları, köleleri kendi belleğinden kağıda aktarıyor. Çizgiyi başlan…

Sonsuz Küçük Sonsuz Büyük (2018)

Yüksel Dal, anın etkisiyle spontan bir şekilde gerçekleştirdiği işlerinde ilkel ya da çağdaş figürleri, insanları, tanrıları, cadıları, büyücüleri, kralları, köleleri kendi belleğinden kağıda aktarıyor. Çizgiyi başlangıç noktası olarak alan sanatçı, çizim sürecinde kendini çizgiye teslim ederek, çizginin götürdüğü yere odaklanıyor.

Tekrar Tekrar (2018)Bazen sanatçı üzerinde çalıştığı konuların/imgelerin anlamlarını pekiştirmek, bazen de bir anlamı gizlemek üzere bu imgeleri çoğaltarak çeşitli kompozisyonlar oluşturur. Sergi, sanatçıların bu arayışlarını sorgularken, tekrar ede…

Tekrar Tekrar (2018)

Bazen sanatçı üzerinde çalıştığı konuların/imgelerin anlamlarını pekiştirmek, bazen de bir anlamı gizlemek üzere bu imgeleri çoğaltarak çeşitli kompozisyonlar oluşturur. Sergi, sanatçıların bu arayışlarını sorgularken, tekrar eden imgelerin meditatif büyüsüne ve ritmine bizi sürüklemeyi amaçlamaktadır.

More Than Two (2018)Bu sene Eylül ayında kuruluşunun 10. yılını kutlayan Jealous Baskı Stüdyosu, İngiltere’de birçok sanatçının özgün baskı teknikleri ile tanışmasını sağlarken, üretim konusunda her zaman sanatçılara destek olan bir kurum oldu. 2015…

More Than Two (2018)

Bu sene Eylül ayında kuruluşunun 10. yılını kutlayan Jealous Baskı Stüdyosu, İngiltere’de birçok sanatçının özgün baskı teknikleri ile tanışmasını sağlarken, üretim konusunda her zaman sanatçılara destek olan bir kurum oldu. 2015 yılında Mixer’de ilki gerçekleştirilen ‘Printed’ sergi serisinin önemli bir parçası olan baskı stüdyosundan sanatçıların yer aldığı seçkide güzel bir serigrafi koleksiyonu bizi karşılıyor.


Son Çağrı (2018)Mixer, 14 Eylül – 20 Ekim 2018 tarihleri arasında Alican Leblebici’nin ‘Son Çağrı’ isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının beden, sınır ve güvenlik politikaları üzerine kurguladığı, 20. yy’ın gerçeklerine dayanan se…

Son Çağrı (2018)

Mixer, 14 Eylül – 20 Ekim 2018 tarihleri arasında Alican Leblebici’nin ‘Son Çağrı’ isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının beden, sınır ve güvenlik politikaları üzerine kurguladığı, 20. yy’ın gerçeklerine dayanan sergi; geçmiş, gelecek ve bugünün korkularını ele alarak bu korkularla yüzleşmenin yollarını arıyor. İktidarlar tarafından şekillenen kişisel korkuların, günden güne büyüyerek kitlesel korkulara dönüşümünü ana odağına alan bu sergi, izleyiciye korkuların betimlenmesi ve hesaplaşılması üzerine bir bakış açısı sunuyor.

Yakınlaşma (2018)Mixer, 14 Eylül – 20 Ekim 2018 tarihleri arasında doğa ve zihin arasındaki bağlantıya odaklanan üç fotoğraf sanatçısını bir araya getiriyor. Doğanın işleyiş biçimini algılamaya çalışırken zihnimiz biz farkında olmadan bu olay örgüsü…

Yakınlaşma (2018)

Mixer, 14 Eylül – 20 Ekim 2018 tarihleri arasında doğa ve zihin arasındaki bağlantıya odaklanan üç fotoğraf sanatçısını bir araya getiriyor. Doğanın işleyiş biçimini algılamaya çalışırken zihnimiz biz farkında olmadan bu olay örgüsünü farklı devrelerin yardımıyla çözümler. Genel olarak bilinen akıl yürütme sürecinden farklı olarak beynimizdeki bu şaşırtıcı çözümleme yeteneği ‘’örüntü algısı’’ ile ilgilidir.

Mixer Sessions III (2018)Kurulduğu günden bu yana genç sanatçılara çalışmalarını gösterebilecekleri bir alan açmayı ve sanatı herkese ulaştırmayı kendisine hedef olarak seçen Mixer, sanat eğitimi veren fakültelerin son sınıf, yüksek lisans ve doktor…

Mixer Sessions III (2018)

Kurulduğu günden bu yana genç sanatçılara çalışmalarını gösterebilecekleri bir alan açmayı ve sanatı herkese ulaştırmayı kendisine hedef olarak seçen Mixer, sanat eğitimi veren fakültelerin son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yaptığı açık çağrı ile Mixer Sessions sergi serisinin üçüncüsünü bu sene 8 Haziran ve 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriyor.


Eda Soylu - Anneannemin Evinden Kalanlar (2018)“Anneannemin Evinden Kalanlar”, Eda Soylu’nun gidenin ardında oluşan boşluğu, arkasında bıraktığı ev, eşyalar ve gölgeler üzerinden algılayabilme çabasıdır. Sanatçı, anneannesinin evinden kalan parçalar…

Eda Soylu - Anneannemin Evinden Kalanlar (2018)

“Anneannemin Evinden Kalanlar”, Eda Soylu’nun gidenin ardında oluşan boşluğu, arkasında bıraktığı ev, eşyalar ve gölgeler üzerinden algılayabilme çabasıdır. Sanatçı, anneannesinin evinden kalan parçalar ile hafızada kalanları pekiştirirken, gideni eşyalar vasıtasıyla anmanın, eşyalarda aramanın şiirselliğini ortaya koyar.

Printed '18 (2018)Sanatın ulaşılabilir olması gayesiyle yola çıkan Mixer, 2014 yılından itibaren her sene farklı baskı teknikleri ile üretilmiş orijinal baskı eserlerin yer aldığı Printed sergi serisine ev sahipliği yapıyor. Bu sene 1900’lü yıllarda…

Printed '18 (2018)

Sanatın ulaşılabilir olması gayesiyle yola çıkan Mixer, 2014 yılından itibaren her sene farklı baskı teknikleri ile üretilmiş orijinal baskı eserlerin yer aldığı Printed sergi serisine ev sahipliği yapıyor. Bu sene 1900’lü yıllardan günümüze uzanan bir aralıkta hazırlanan seçki, litografi, serigrafi ve gravür başta olmak üzere farklı baskı tekniklerini ve Fotoğraf Uygulama ve Araştırma Merkezi (FUAM) atölyelerinde oluşturulmuş olan fotokitaplar ile Komet ve Bengisu Bayrak’ın sanatçı kitaplarını bir araya getirerek baskının tarihçesine odaklanıyor.

Teşbihte Hata Olmaz (2018)Teşbih, iletişimin en eski ve yaygın ironi yapma araçlarından biridir. Kimi zaman söz sanatını oluştururken, kimi zaman iğneleme ve yerme için gündelik dile yeni olanaklar kazandırır. “Teşbihte hata olmaz” deyişi, bu günlük…

Teşbihte Hata Olmaz (2018)

Teşbih, iletişimin en eski ve yaygın ironi yapma araçlarından biridir. Kimi zaman söz sanatını oluştururken, kimi zaman iğneleme ve yerme için gündelik dile yeni olanaklar kazandırır. “Teşbihte hata olmaz” deyişi, bu günlük kullanımıyla konuşma bağlamını korunaklı bir alana alır. “Teşbihte Hata Olmaz” sergisi ise yazıya geçirilmiş sözün görsellikle birleştiği noktalarda teşbihin kazandığı yeni anlamlara bakmayı hedefliyor.


Mitler (2018)Mixer, Mediha Didem Türemen'in ikinci solo sergisi "Mitler"i, 3 - 23 Nisan 2018 tarihleri arasında Adahan İstanbul'daki tarihi sarnıçta gerçekleştiriyor. Sanatçının değişime zorlanan doğanın oluşturduğu durumları ele alan çalışmaları, f…

Mitler (2018)

Mixer, Mediha Didem Türemen'in ikinci solo sergisi "Mitler"i, 3 - 23 Nisan 2018 tarihleri arasında Adahan İstanbul'daki tarihi sarnıçta gerçekleştiriyor. Sanatçının değişime zorlanan doğanın oluşturduğu durumları ele alan çalışmaları, fotoğrafın tanıklık ettiği zamanın dışında kurulan düşsel zamanı senaryolaştırmaya odaklanıyor. Çalışmalarını sinema, fotoğraf ve gravür alanlarında sürdüren sanatçı, "Mitler" ile değişen iklim koşulları ve öngörülemeyen doğa olayları sebebiyle gerçeküstü anlara tanıklık eden insanın, yeni inanç hikayeleriyle beliren efsanelerini anlatıyor.

Hayvanların Tarafı (2018)Adını Nazlı Karabıyıkoğlu’nun Hayvanların Tarafı adlı hikaye kitabından alan bu sergide bir araya gelen işler insandan ve uygarlıktan uzaklaşıp hayvan ve tabiata dair ihtimallere odaklanıyor. İnsanın karşısında insan-dışını,…

Hayvanların Tarafı (2018)

Adını Nazlı Karabıyıkoğlu’nun Hayvanların Tarafı adlı hikaye kitabından alan bu sergide bir araya gelen işler insandan ve uygarlıktan uzaklaşıp hayvan ve tabiata dair ihtimallere odaklanıyor. İnsanın karşısında insan-dışını, uygarlık karşısında uygarlık-dışını düşünmeye çalışan bu işler insan merkezci bir bakıştan kurtulup yabana ve doğaya yönelerek yeni bir bakış öneriyorlar.

Art Stage Singapore 2018Mixer, 25 - 28 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen Asya kıtasının önde gelen çağdaş sanat fuarı Art Stage Singapur’a Berkay Bugdan, Sibel Kocakaya ve Alican Leblebici ile gidiyor. Geçtiğimiz iki sene boyunca Bugdan’ın sol…

Art Stage Singapore 2018

Mixer, 25 - 28 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen Asya kıtasının önde gelen çağdaş sanat fuarı Art Stage Singapur’a Berkay Bugdan, Sibel Kocakaya ve Alican Leblebici ile gidiyor. Geçtiğimiz iki sene boyunca Bugdan’ın solo sergisiyle Art Stage’de izleyiciyle buluşan Mixer, bu sene üç farklı sanatçıyı “Güzellik: Tamamen Perspektif hakkında mı?” başlıklı bir tema altında birleştiriyor.


Uyuyor Musun? (2018)Sanatçı, kendisini figür edindiği fotoğraflarını farklı mekanlarda çekerek bu görüntüleri üst üste yerleştirir. Bu müdahaleyi mekanları soyutlaştırmak üzere kullanır. Bedenin ve mekanın geçiciliği ile mekana ait olmama durumuyla …

Uyuyor Musun? (2018)

Sanatçı, kendisini figür edindiği fotoğraflarını farklı mekanlarda çekerek bu görüntüleri üst üste yerleştirir. Bu müdahaleyi mekanları soyutlaştırmak üzere kullanır. Bedenin ve mekanın geçiciliği ile mekana ait olmama durumuyla ilgilenen Kaya, arayışı boyunca sorduğu soruları kendisi ve izleyici için vurgular: Kıyafeti giyen benim ama ben kimim? Ben Ben’im. Aynayım.

Misafir: Umulmadık (2017)Serginin 'misafir'i olan isimler, kendi disiplinlerinden beslenen sanat anlayışlarını yeni bir dil üzerinden dışa vuruyorlar. Özlem Ünsal'ın yaptığı önerme üzerinden seçtikleri eserler kendi tarzlarını öne çıkaran özgün bir …

Misafir: Umulmadık (2017)

Serginin 'misafir'i olan isimler, kendi disiplinlerinden beslenen sanat anlayışlarını yeni bir dil üzerinden dışa vuruyorlar. Özlem Ünsal'ın yaptığı önerme üzerinden seçtikleri eserler kendi tarzlarını öne çıkaran özgün bir tavrı yansıtıyor. Serginin bu kapsamdaki 'misafir'leri moda tasarımcısı ve V&A Jameel Price Jüri üyesi Dice Kayek, müzisyen Hakan Özoğuz, oyuncu Mert Fırat, moda ve reklam fotoğrafçısı Tamer Yılmaz.

Muhit (2017)Mixer, Gökçe İrten’in kentsel dönüşüm ve bunun bireyler üzerinde yarattığı hissiyata odaklanan kişisel sergisi “Muhit”i 15 Aralık itibariyle izleyiciyle buluşturuyor. Son yıllarda değişen şehirleşme anlayışı farklı yaşam biçimlerini bera…

Muhit (2017)

Mixer, Gökçe İrten’in kentsel dönüşüm ve bunun bireyler üzerinde yarattığı hissiyata odaklanan kişisel sergisi “Muhit”i 15 Aralık itibariyle izleyiciyle buluşturuyor. Son yıllarda değişen şehirleşme anlayışı farklı yaşam biçimlerini beraberinde getirmektedir. Yaşanmışlığı olan yerleşim alanlarının dönüştürülerek gökdelenlere ve rezidanslara evrilmesiyle birbirleriyle sosyalleşmekten uzaklaşan insanlar, mahalle kültürünün ve sıcaklığının yok olmasına sebep olmaktadır. Mahallelerin birer binaya sıkıştırılması ile güven ve samimiyetin giderek azalması, evlere giren mecburi yalıtılmışlık, izole hayatlara yol açmaktadır.


Altüst (2017)Ahmet Sarı çalışmalarında, antropolojinin kitlelerin algısını ve yaşam evrelerini anlamak adına incelediği, sistematik bir tanımlamaya yardımcı olan buluntu nesneleri ele alır. Sanatçı, batının tarih boyunca ve günümüzde sürekli hareket…

Altüst (2017)

Ahmet Sarı çalışmalarında, antropolojinin kitlelerin algısını ve yaşam evrelerini anlamak adına incelediği, sistematik bir tanımlamaya yardımcı olan buluntu nesneleri ele alır. Sanatçı, batının tarih boyunca ve günümüzde sürekli hareket halinde olan nesneleri, kendi amacına göre modelleyerek toplumların demografik yapısını tahrip etmiş olmasını eleştirir. Sanatçıya göre şarkiyatçılık ve siyasal gerçekliklerin belirsizliğini koruması da bunun bir sonucudur.

Devinim Algısı (2017)Mixer, 27 Ekim - 25 Kasım tarihleri arasında foto muhabirliği konusu üzerine sanatçılar Kürşat Bayhan, Çağdaş Erdoğan, Furkan Temir ve Murat Şaka’nın fotoğraf medyumuyla ürettikleri işleri “Devinim Algısı/Sense of Movement” başl…

Devinim Algısı (2017)

Mixer, 27 Ekim - 25 Kasım tarihleri arasında foto muhabirliği konusu üzerine sanatçılar Kürşat Bayhan, Çağdaş Erdoğan, Furkan Temir ve Murat Şaka’nın fotoğraf medyumuyla ürettikleri işleri “Devinim Algısı/Sense of Movement” başlıklı sergide bir araya getiriyor. Sergi Türkiye ve dünyanın son bir yılına ışık tutarken, aynı zamanda günümüzde fotoğrafçılık ve haberciliğin kesiştiği ortak alanlara da parmak basıyor.

o+oma+a (2017)Adını insan ve makinelerin matematiksel etkileşimini inceleyen Otomata teorisinden (Automata Theory) alan sergi, fiktif bir makinenin hikayesini konu alıyor. İzleyiciyi göremediği, fakat varlığını içten içe hissettiği ve sanatçıların ü…

o+oma+a (2017)

Adını insan ve makinelerin matematiksel etkileşimini inceleyen Otomata teorisinden (Automata Theory) alan sergi, fiktif bir makinenin hikayesini konu alıyor. İzleyiciyi göremediği, fakat varlığını içten içe hissettiği ve sanatçıların üretim süreci ile doğrudan ilgili olan bu makinenin nasıl işlediğine ve neye benzediğine dair bir keşif süreci ile baş başa bırakıyor.


Mixer Sessions: Karakutu (2017)Mixer, geçen yılki Mixer Session projesinin bir parçası olarak bu yıl da Sanat Tarihi, Sanat Yönetimi ve Kültür Yönetimi gibi bölümlerde okuyan öğrencilere, aldıkları eğitimi değerlendirebilecekleri bir fırsat sunuyor.…

Mixer Sessions: Karakutu (2017)

Mixer, geçen yılki Mixer Session projesinin bir parçası olarak bu yıl da Sanat Tarihi, Sanat Yönetimi ve Kültür Yönetimi gibi bölümlerde okuyan öğrencilere, aldıkları eğitimi değerlendirebilecekleri bir fırsat sunuyor. Sessions II için seçilmiş olan Karakutu / Blackbox projesi, Yılız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümü son sınıf öğrencisi Burcu Bilir’in küratörlüğünde gerçekleşecektir.

Printed '17: The Multiplier Effect (2017)Türkiye’nin modern ve çağdaş ustalarını bir araya getiren 2017 seçkisini, kendisi de Northwestern Üniversitesi Sanat Bölümü’nde baskı eğitimi almış olan Eda Kehale Argün hazırlıyor. Printed ’17 “The Multiplie…

Printed '17: The Multiplier Effect (2017)

Türkiye’nin modern ve çağdaş ustalarını bir araya getiren 2017 seçkisini, kendisi de Northwestern Üniversitesi Sanat Bölümü’nde baskı eğitimi almış olan Eda Kehale Argün hazırlıyor. Printed ’17 “The Multiplier Effectsergisinde, Mixer edisyonlar sayesinde, dikkat çekici sanatçıların mümkün olduğunca geniş bir sanatsever kitlesi için ulaşılabilir hale gelmesine odaklanıyor. Kehale, 30 yıla yayılan bir zaman diliminde, değişik tekniklerle üretilmiş işleri seçkiye dahil ederek, edisyonun yarattığı çarpan etkisini sanatın farklı boyutlarında izleyiciyle paylaşmayı hedefliyor.

Kapsama/Kavrama (2017)Mixer, Sırma Doruk ve Deniz Derin Akıncı'nın işlerinin buluştuğu Kapsama/Kavrama sergisine yer verecek. Aynı mekan içerisinde iki sanatçının ayrı sanatsal pratiklerinin bir araya geldiği bu sergi, bütün olarak işlerinin yer ald…

Kapsama/Kavrama (2017)

Mixer, Sırma Doruk ve Deniz Derin Akıncı'nın işlerinin buluştuğu Kapsama/Kavrama sergisine yer verecek. Aynı mekan içerisinde iki sanatçının ayrı sanatsal pratiklerinin bir araya geldiği bu sergi, bütün olarak işlerinin yer aldığı bir ilk olma niteliğini taşıyor. Doruk ve Akıncı'nın pratikleri arasında kurdukları bu ilişki ikilinin sergi için ürettikleri ortak işleriyle de serginin bütünselliğini pekiştiriyor.


Yarış Pilotu ve Gölgesi (2017)Eren İleri, Mixer Açık Depo’da yer alacak analog, siyah & beyaz fotoğraflardan oluşan serisi “Yarış Pilotu ve Gölgesi” ile insan ve teknoloji arasındaki doğanın ve doğal yeteneklerinin ötesine “uç noktalara” taşınmı…

Yarış Pilotu ve Gölgesi (2017)

Eren İleri, Mixer Açık Depo’da yer alacak analog, siyah & beyaz fotoğraflardan oluşan serisi “Yarış Pilotu ve Gölgesi” ile insan ve teknoloji arasındaki doğanın ve doğal yeteneklerinin ötesine “uç noktalara” taşınmış ilişkiyi sorguluyor. Formula 1 Grand Prix yarışları özelinde kurgulanmış, ütopya / distopyanın bir resmi sayılabilecek yapay topografyalarda şahit olunan kısa ama göz kamaştırıcı “an”ları belgeleyen İleri, göstergebilim çerçevesinde gösteriyi ve yok-mekan içinde bedeni analiz ediyor.

İzler (2017)İnsan doğduğu andan itibaren içinde bulunduğu zaman ve mekana tanıklık eder, gözlemlemeye ve deneyimlemeye başlar. Bu mekanlar içinde yer alan nesneler bütünü ile duygu ve karakterleri, belleğimiz birer an olarak kaydeder. Bu anlardan pa…

İzler (2017)

İnsan doğduğu andan itibaren içinde bulunduğu zaman ve mekana tanıklık eder, gözlemlemeye ve deneyimlemeye başlar. Bu mekanlar içinde yer alan nesneler bütünü ile duygu ve karakterleri, belleğimiz birer an olarak kaydeder. Bu anlardan parçalar toplayarak anıları oluşturur. Belleğin kaydettiği anlar arasında kurulan zamansal ve uzamsal ilişkiler, insan zihninin deneyimsel alışkanlıkları ile ilgilidir. Bireyin toplum içerisinde bulunduğu konum bu anıların şekillenmesinde etkilidir.

Gözlemlenir Gerçekler (2017)Algı sistemlerimiz, algılanamayacak olguların algılanabilir kılındığı bir sistem içerisinde olmak üzere programlıdır. Ölçü ve birime dair olan kavramların kendi içinde bir referans oluşturan gerçekliklerden ibaret olduğun…

Gözlemlenir Gerçekler (2017)

Algı sistemlerimiz, algılanamayacak olguların algılanabilir kılındığı bir sistem içerisinde olmak üzere programlıdır. Ölçü ve birime dair olan kavramların kendi içinde bir referans oluşturan gerçekliklerden ibaret olduğunu düşünürsek, gerçeklik kavramının göreceliliği ve gerekliliği arasında ince bir çizgide var olur insan.


20’sinden Sonra (2017)İstanbul’un kuzeybatısında bulunan orman köylerinden birinde, biyolojik kömürün üretim sürecinin kayıt altına alınmasıyla oluşturulan proje, tek bir ağaçtan yola çıkıyor. Sanatçı, tek bir ağacın hikayesi üzerinden giderek kurgu…

20’sinden Sonra (2017)

İstanbul’un kuzeybatısında bulunan orman köylerinden birinde, biyolojik kömürün üretim sürecinin kayıt altına alınmasıyla oluşturulan proje, tek bir ağaçtan yola çıkıyor. Sanatçı, tek bir ağacın hikayesi üzerinden giderek kurguladığı analojide, temsiliyet halinin aşamalarını ifşa ediyor.

Negative Pleasure (2017)Pastel renklerle bezediği naif çizimleriyle Gilles Deleuze, Friedrich Nietzsche ve Maurice Merleau-Ponty gibi düşünürlerin işlediği konuları ele alan Meltem Şahin, işitme, görme ve dokunma duyularına odaklanarak benzersiz bir…

Negative Pleasure (2017)

Pastel renklerle bezediği naif çizimleriyle Gilles Deleuze, Friedrich Nietzsche ve Maurice Merleau-Ponty gibi düşünürlerin işlediği konuları ele alan Meltem Şahin, işitme, görme ve dokunma duyularına odaklanarak benzersiz bir deneyim ve öğrenme alanı oluşturuyor..

Islah (2016)Buğdanoğlu’nun önceki serilerinden alışık olduğumuz çelik üzerine çalıştığı işlerin yanı sıra sanatçının ilk heykel çalışmalarını da bu sergide görmek mümkün. Buğdanoğlu, Mixer’deki üçüncü kişisel sergisinde kendi tekniğine sadık kalmakl…

Islah (2016)

Buğdanoğlu’nun önceki serilerinden alışık olduğumuz çelik üzerine çalıştığı işlerin yanı sıra sanatçının ilk heykel çalışmalarını da bu sergide görmek mümkün. Buğdanoğlu, Mixer’deki üçüncü kişisel sergisinde kendi tekniğine sadık kalmakla beraber kullandığı malzemeleri dönüştürerek ve bütünleştirerek pratiğini bir adım öteye taşıyor.


Grid (2016)Mixer’in yeni sergisi “Grid”, çalıştığı düzlemi eşit parçalara bölen, bu parçalarla bütün arasında ilişki kuran gridi, kuralları ve sınırları belirleyen bir şablon olarak ele alan sanatçıların işlerini bir araya getiriyor. Bir düzlemin ka…

Grid (2016)

Mixer’in yeni sergisi “Grid”, çalıştığı düzlemi eşit parçalara bölen, bu parçalarla bütün arasında ilişki kuran gridi, kuralları ve sınırları belirleyen bir şablon olarak ele alan sanatçıların işlerini bir araya getiriyor. Bir düzlemin kare veya dikdörtgen gibi birbirine eş küçük birimlere bölünmesiyle elde edilen bir şablon olan grid, kimi zaman harita üzerinde yol bulmamıza yardımcı olurken kimi zamansa farklı parçalar arasında yeni ilişkiler kurmamıza, bir anlamda yolumuzu çizmemize destek oluyor. Gridin birimleri her ne kadar birbiriyle eş olsa da, üzerine bindirildiği yapıların farklılıklarını benimsiyor.

Son Çıkış (2016)Kürşat Bayhan’ın yaklaşık 3 sene önce içinde yaşadığı şehrin değişimini ve kırsal alanda yaşanan topografik değişimleri fotoğraflamaya başladı. Bayhan, Kuzey Marmara Otobanı ve 3. Köprü rotası üzerinde yaptığı yolculuklarda bölgede y…

Son Çıkış (2016)

Kürşat Bayhan’ın yaklaşık 3 sene önce içinde yaşadığı şehrin değişimini ve kırsal alanda yaşanan topografik değişimleri fotoğraflamaya başladı. Bayhan, Kuzey Marmara Otobanı ve 3. Köprü rotası üzerinde yaptığı yolculuklarda bölgede yaşayanlarla konuşarak, gün ve gün yaşanan değişimde ana metaforunu kırsal yaşam, manzara ve portreler üçgeninde kurguladığı “Son Çıkış” isimli projesini oluşturdu. “Son Çıkış”, 20 milyona ulaşan şehir nüfusuna rağmen yaklaşık 1 saat uzaklıkta şahit olduğunuz iklim ve bitki örtüsü size Anadolu’da bir kasabada hissettirirken kısa bir süre içerisinde bunun kaybolduğuna tanık olmanın üzücü sürecini aktarıyor..

Mixer Sessions I (2016)Kurulduğu günden bu yana genç sanatçılara işlerini gösterebilecekleri bir alan açmayı ve sanatı herkese ulaştırmayı kendisine hedef olarak seçen Mixer bu sene ilk defa yaptığı Açık Çağrı ile Mixer Sessions sergi serisinin ilki…

Mixer Sessions I (2016)

Kurulduğu günden bu yana genç sanatçılara işlerini gösterebilecekleri bir alan açmayı ve sanatı herkese ulaştırmayı kendisine hedef olarak seçen Mixer bu sene ilk defa yaptığı Açık Çağrı ile Mixer Sessions sergi serisinin ilkini 15 Temmuz'da gerçekleştiriyor.


Printed '16 (2016)Mixer’in geçen sene, sanatı daha ulaşılabilir kılma hedefine paralel olarak başlattığı sergi serisi Printed’ın ikinci sergisinde önemli isimler yer alıyor. Çağdaş sanat mekânı algısına farklı bir boyut kazandıran Mixer, sınırlı say…

Printed '16 (2016)

Mixer’in geçen sene, sanatı daha ulaşılabilir kılma hedefine paralel olarak başlattığı sergi serisi Printed’ın ikinci sergisinde önemli isimler yer alıyor. Çağdaş sanat mekânı algısına farklı bir boyut kazandıran Mixer, sınırlı sayıda edisyonlu baskıların ve fotoğrafların gösterildiği Printed’16’ya 13 Mayıs – 18 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Kağıt Üzerine (2016)Mixer’in 1 Nisan tarihinde açılacak olan sergisi Kağıt Üzerine, farklı disiplinler ile çalışan sanatçıları “kağıt üzerine” bir diyalog kurmak adına bir araya getiriyor. Sergi genel olarak kağıdın, yaratım sürecindeki yerine odakl…

Kağıt Üzerine (2016)

Mixer’in 1 Nisan tarihinde açılacak olan sergisi Kağıt Üzerine, farklı disiplinler ile çalışan sanatçıları “kağıt üzerine” bir diyalog kurmak adına bir araya getiriyor. Sergi genel olarak kağıdın, yaratım sürecindeki yerine odaklanarak sanatçının üretimi için vazgeçilmez bir malzeme olduğunu hatırlatıyor. Herhangi bir fikrin dış dünyayla ilk teması ve dışavurumunun kağıt üzerinden gerçekleştiği bu durumlar, soyut ile somutun ilk buluşması olarak değerlendirilebilir.

Mastürbasyon (2016)‘‘Sevgili dinleyiciler; bu sergide göreceğiniz parçalar yaratıcının kendi dünyasını inşaa etmedeki sorunlarının birer kurgusu. Bu bir üretme ve var olma hissi. Sanatçılar, bu sergiye kendi kurguları ve yaratma süreçleriyle katılar…

Mastürbasyon (2016)

‘‘Sevgili dinleyiciler; bu sergide göreceğiniz parçalar yaratıcının kendi dünyasını inşaa etmedeki sorunlarının birer kurgusu. Bu bir üretme ve var olma hissi. Sanatçılar, bu sergiye kendi kurguları ve yaratma süreçleriyle katılarak sürecin anlaşılır ve hissedilir olduğundan emin olmaya çalışıp herhangi bir dayatma olmaksızın, bu dünyada varoluş halini dışa vurmak için mücadele ediyor.’’ Mustafa Horasan

İmgeyle (2016)Sergi, genel olarak günümüzde fotoğraf kavramının ne demek olduğunu araştırıyor, imge ile çalışan sanatçıların gerek hareketli fotoğraf gerek hareketsiz video gibi kavramların da iç içe geçtiği durum içerisinde bu mecranın evrim yolcul…

İmgeyle (2016)

Sergi, genel olarak günümüzde fotoğraf kavramının ne demek olduğunu araştırıyor, imge ile çalışan sanatçıların gerek hareketli fotoğraf gerek hareketsiz video gibi kavramların da iç içe geçtiği durum içerisinde bu mecranın evrim yolculuğunu nasıl yorumladıklarını sorguluyor. 'An'dan yola çıkarak durağan ve durgun, ve fakat zaman içerisinde yer aldığı için hareket içerisinde ve sonsuz...

Nonlinear Future (2016)Ütopya ve distopya arasında gidip gelen gelecek kurgularını, mekânsallık üzerinden inceleyen Nonlinear Future, arama motorlarından bulunmuş uydu görüntüleriyle, hayali manzara parçalarını; seyyar yiyecek satıcılarının vitrinle…

Nonlinear Future (2016)

Ütopya ve distopya arasında gidip gelen gelecek kurgularını, mekânsallık üzerinden inceleyen Nonlinear Future, arama motorlarından bulunmuş uydu görüntüleriyle, hayali manzara parçalarını; seyyar yiyecek satıcılarının vitrinleriyle, ölümsüzlüğünden vazgeçen melekleri bir araya getiriyor. Ayşe Gül Süter, Bedia Ekiz, Buşra Tunç, Çağrı Saray, Sümer Sayın ve Viron Erol Vert’in son dönem işlerinin yer aldığı sergi 10 Ocak 2016 tarihine kadar Mixer’de görülebilir.

(Re)present Exhibist: 2 Years (2015)Türkiye çağdaş sanatına odaklanan ilk süreli İngilizce yayınlardan, exhibist dergisinin ikinci yıl dönümünde gerçekleşecek olan sergi, exhibist’in ilk sayısından bu yana sayfalarında yer verdiği sanatçılardan bir …

(Re)present Exhibist: 2 Years (2015)

Türkiye çağdaş sanatına odaklanan ilk süreli İngilizce yayınlardan, exhibist dergisinin ikinci yıl dönümünde gerçekleşecek olan sergi, exhibist’in ilk sayısından bu yana sayfalarında yer verdiği sanatçılardan bir seçki sunuyor. exhibist’in iki yıllık serüveninin görsel kronolojisini 14 sanatçının katılımıyla Mixer’in galeri mekânına taşırken aynı zamanda derginin Türkiye çağdaş sanatı için bir platform olma arzusunu da gösteriyor.

Borders and Boundaries (2015)İnşa edilmiş alanların egemen birer güç olarak birey üzerinde baskı kurması, bireyin kendini özgür bir biçimde tanımlamasına engel olur. Fiziksel ve politik bariyerler dilden fiziksel ve sosyal alanlardaki yaşam biçimler…

Borders and Boundaries (2015)

İnşa edilmiş alanların egemen birer güç olarak birey üzerinde baskı kurması, bireyin kendini özgür bir biçimde tanımlamasına engel olur. Fiziksel ve politik bariyerler dilden fiziksel ve sosyal alanlardaki yaşam biçimlerine kadar insan hayatının her alanında belirleyici bir rol üstlenir. “Borders and Boundaries” sergisinin kavramsal çerçevesi bireyin kimliğini tanımlarken karşılaştığı bu politik, yapısal ve sosyal engeller etrafında şekilleniyor.

Printed'15Çağdaş sanat mekanı algısına farklı bir boyut kazandıran Mixer; 29 Nisan - 14 Haziran tarihleri arasında yerli ve yabancı sanatçılara ait edisyonların sergileneceği Printed’15 projesine ev sahipliği yapacak. Çeşitli boyutlarda ve limitli s…

Printed'15

Çağdaş sanat mekanı algısına farklı bir boyut kazandıran Mixer; 29 Nisan - 14 Haziran tarihleri arasında yerli ve yabancı sanatçılara ait edisyonların sergileneceği Printed’15 projesine ev sahipliği yapacak. Çeşitli boyutlarda ve limitli sayılarda basılarak bir yandan sanat eserlerinin özgünlüğünü korurken, diğer yandan çok daha geniş kitlelere ulaşabilen edisyonlu eserlerin önemine dikkat çekecek.

Çizgi (2015)Uygarlık tarihinin en önemli buluşlarından biridir çizgi. Yazılı iletişimin ve sanatsal ifadenin temel yapıtaşıdır. Çizildiği yüzeyin karakteriyle bir ritim kazanır, farklı söylemlerde bulunur, farklı algılar yaratır.Bir düzlem üzerindek…

Çizgi (2015)

Uygarlık tarihinin en önemli buluşlarından biridir çizgi. Yazılı iletişimin ve sanatsal ifadenin temel yapıtaşıdır. Çizildiği yüzeyin karakteriyle bir ritim kazanır, farklı söylemlerde bulunur, farklı algılar yaratır.

Bir düzlem üzerindeki hareket eylemi olarak görebileceğimiz çizgi, çizen kişinin yüzeyle kurduğu ilişkiyle şekillenir, sınırları belirlenir ve bir forma ilişkiyle şekillenir, sınırları belirlenir ve bir forma evrilir. Bu bağlamda, çizginin gücü tarihsel süreç içerisinde hem kültürel ortama hem de çizen kişiye bağlı olarak görsel bir hafızaya dönüşür.

Kendine Yakın (2015)İçinde bulunduğumuz fotoğraflar o anlara dair mutlu izler taşısın isteriz. Dönüp bir daha baktığımızda fotoğrafın bizde yarattığı algıyı anılarımızla birleştirir ve öyle hatırlarız. Bu mutlu anlarımızda yalnız değilizdir; bir şey…

Kendine Yakın (2015)

İçinde bulunduğumuz fotoğraflar o anlara dair mutlu izler taşısın isteriz. Dönüp bir daha baktığımızda fotoğrafın bizde yarattığı algıyı anılarımızla birleştirir ve öyle hatırlarız. Bu mutlu anlarımızda yalnız değilizdir; bir şeyle veya biriyle fotoğraf çekilmeye ihtiyaç duyarız. Neden birine veya o şeye –bu basit bir nesne olabileceği gibi bir anıt veya organik bir yapı da olabilir– ihtiyaç duyuyoruz peki? Kimliğimizin inşasına katkıda bulunduğu için mi, mizacımızı görsel olarak netleştirdiği için mi, yoksa tüm bunlarla birlikte aynı zamanda duygumuza ortaklık ettiği için mi?

Olasılıklar ve Tercihler“Olasılıklar ve Tercihler” karma video seçkisinde sergilenecek olan video çalışmaları, Mixer’in temeli niteliğindeki Açık Depo yapısı içerisinde dinamik bir kurgu oluşturacak. Güncel video sanatına dair örneklerin ortaya kona…

Olasılıklar ve Tercihler

“Olasılıklar ve Tercihler” karma video seçkisinde sergilenecek olan video çalışmaları, Mixer’in temeli niteliğindeki Açık Depo yapısı içerisinde dinamik bir kurgu oluşturacak. Güncel video sanatına dair örneklerin ortaya konacağı bu seçki için tercih edilen çalışmalar, belirgin bir kavramsal şema içerisinde gösterilmekten uzak bir yapı taşıyarak Mixer Açık Depo’nun değişken karakterini de yansıtacak.

Yok-Yer (2014)Mehmet Kahraman’ın küratörlüğünü üstlendiği karma sergi “yok-yer”, her yerde oluşları, birbirlerine benzemeleri ve bağlamlarından kopuk olmalarıyla dikkat çeken havaalanları, eğlence ve alışveriş merkezleri gibi çağımızın ‘yok-yerleri’…

Yok-Yer (2014)

Mehmet Kahraman’ın küratörlüğünü üstlendiği karma sergi “yok-yer”, her yerde oluşları, birbirlerine benzemeleri ve bağlamlarından kopuk olmalarıyla dikkat çeken havaalanları, eğlence ve alışveriş merkezleri gibi çağımızın ‘yok-yerleri’ni konu alıyor. Çağdaş dünyanın hareketli öznesinin mekanları deneyimleme şeklini etkileyen yok-yerler, insanların bir araya gelerek sosyalleşmelerine olanak sağlarken aynı zamanda yalnızlık duygusu yaratmalarıyla bireylere varoluşsal bir çelişki alanı sunarlar.

Chaoskampf (2014)Buğdanoğlu’nun son dönem çalışmaları, kaos ve karşısında duranlar üzerine eğilen resimsel bir kurgu etrafında şekilleniyor. Yeni bakış açıları ve tekniklerle kurgulanan bu eserler, sanatçının deneysel arayışlarını görünür kılıyor. R…

Chaoskampf (2014)

Buğdanoğlu’nun son dönem çalışmaları, kaos ve karşısında duranlar üzerine eğilen resimsel bir kurgu etrafında şekilleniyor. Yeni bakış açıları ve tekniklerle kurgulanan bu eserler, sanatçının deneysel arayışlarını görünür kılıyor. Resimlerindeki farklı tonların iç içe geçmesiyle, yüzey üzerinde kaos ile düzenin çarpıştığını görmemiz mümkünken, desen ve baskı çalışmalarında ise bu kavgaya dair figüratif izlenimler yer alıyor.

The Built Environment - Lower East Side in Istanbul (2014)Mixer yeni sezonda işleri İstanbul’da daha önce gösterilmemiş olan New York Lower East Side'dan dokuz sanatçıyı bir araya getiren The Built Environment, Lower East Side İstanbul’da projesini …

The Built Environment - Lower East Side in Istanbul (2014)

Mixer yeni sezonda işleri İstanbul’da daha önce gösterilmemiş olan New York Lower East Side'dan dokuz sanatçıyı bir araya getiren The Built Environment, Lower East Side İstanbul’da projesini sunmaktan mutluluk duyuyor. Fotoğraf, resim, kolaj, baskı, heykel ve video gibi tekniklerle işlerini üreten bu sanatçıların bazıları, İstanbul’un sosyal ve kentsel özelliklerine göndermeler yapan mekana özgü işler ortaya koyuyor. Mixer’in Tophane’deki galeri mekanında, 19 Eylül – 02 Kasım tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak olan The Built Environment, Lower East Side İstanbul’da inşa edilmiş alanları kentsel topografya bakımından ele alarak, çevremizin düzen ve yapısının hayatlarımızda nasıl bir kaybolmuşluk, yüzleşme, ve hatta anksiyeteye yol açabildiğini irdeliyor.

Varolmayan Resimler (2014)Varolmayan Resimler kavramsal çerçevesini izleyici ile imaj arasında kurulan çok katmanlı ilişki üzerine inşa ediyor. Çoğunluğu iki boyutlu yüzeyler olan farklı mecralarda gördüğümüz her imaj, varoluşlarındaki tamamlanmamış…

Varolmayan Resimler (2014)

Varolmayan Resimler kavramsal çerçevesini izleyici ile imaj arasında kurulan çok katmanlı ilişki üzerine inşa ediyor. Çoğunluğu iki boyutlu yüzeyler olan farklı mecralarda gördüğümüz her imaj, varoluşlarındaki tamamlanmamışlıktan dolayı, izleyicinin zihninde devam eden ve ancak bu süreç sonunda bütünlüğe varan birer yapıya evriliyor. İmajın kendi içinde değil izleyicinin zihninde tamamlanması fikrine paralel olarak, eserler sayısız yorumla karşılaşıp sonsuz sayıda farklı yansımaya dönüşüyor.

Erör (2014)Cins’in eserleri gündelik yaşamında rastladığı nesnelerin ve olayların sanatçının bilinçdışıyla buluşmasıyla adeta görsel bir günlük haline geliyor. Bu buluşmadan doğan “erör”ler aynı zamanda Cins’in üretiminin iki kanadı, gündelik hayat …

Erör (2014)

Cins’in eserleri gündelik yaşamında rastladığı nesnelerin ve olayların sanatçının bilinçdışıyla buluşmasıyla adeta görsel bir günlük haline geliyor. Bu buluşmadan doğan “erör”ler aynı zamanda Cins’in üretiminin iki kanadı, gündelik hayat ve ironiyi birleştirerek bir yandan serbest çağrışımla “terör”ü hatırlatırken, diğer yandan kara mizahi bir anlayışla “hata”nın sertliğini yumuşatıyor. Pastel tonlar aslen ürkütücü olan öğeleri bağlamından kopararak izleyiciyi farklı okumalara davet ediyor.

Zamanlama Meselesi (2014)Meltem Sırtıkara çalışmalarında kitle iletişim araçlarının insan yaşamında gittikçe çoğalan ve bir şekilde maruz kalmaktan kaçınılamayan etkilerini iletişim, ilişki, kayıtsızlık gibi olgular üzerine dokunarak görünür kılıyor.

Zamanlama Meselesi (2014)

Meltem Sırtıkara çalışmalarında kitle iletişim araçlarının insan yaşamında gittikçe çoğalan ve bir şekilde maruz kalmaktan kaçınılamayan etkilerini iletişim, ilişki, kayıtsızlık gibi olgular üzerine dokunarak görünür kılıyor.

Homo Evolution (2014)Bir varoluş türü olarak “homo sapiens” modern çağlarda görülen kültür ve teknolojik ilerlemelerle birlikte, halen devam eden bir evrim içinde değişmektedir. Farklı evrim süreçlerinin zamansal olarak yarattığı bu katmanlar, sanat…

Homo Evolution (2014)

Bir varoluş türü olarak “homo sapiens” modern çağlarda görülen kültür ve teknolojik ilerlemelerle birlikte, halen devam eden bir evrim içinde değişmektedir. Farklı evrim süreçlerinin zamansal olarak yarattığı bu katmanlar, sanatçının doğal yaratım refleksi ve hayal gücüyle birleştiğinde gerçeküstü ve fantastik eserlere dönüşüyorlar.

Sanıldığı Gibi Değil (2014)Uygarlığın oluşturduğu gündelik davranış ve yaşantı biçimleri ile kendini gösteren, insan ve bilinci arasındaki farklılığın eleştirel temsillerini gerçekleştiriyor. Günümüzde bedenin giderek nesneleştirilmesi ve ortak yaşa…

Sanıldığı Gibi Değil (2014)

Uygarlığın oluşturduğu gündelik davranış ve yaşantı biçimleri ile kendini gösteren, insan ve bilinci arasındaki farklılığın eleştirel temsillerini gerçekleştiriyor. Günümüzde bedenin giderek nesneleştirilmesi ve ortak yaşam içindeki ‘kimlik sorunu’, ‘bireyleşme’ gibi varoluş problemleri ve sosyal ön kabuller, beden/bilinç ikiliğini ortaya koydukları gibi, sürecin doğallaşmasını da sağlıyor.

Yeni Algı - Beden ve Sınırlar (2014)Kocakaya’nın son dönem çalışmalarını içeren sergi, sanatçının tepkisel dışavurumlarını kendi bedeni üzerinde kurguladığı durumlara dönüştürmektedir. Sibel Kocakaya’nın resim, fotoğraf ve video çalışmalarından oluş…

Yeni Algı - Beden ve Sınırlar (2014)

Kocakaya’nın son dönem çalışmalarını içeren sergi, sanatçının tepkisel dışavurumlarını kendi bedeni üzerinde kurguladığı durumlara dönüştürmektedir. Sibel Kocakaya’nın resim, fotoğraf ve video çalışmalarından oluşan kişisel sergisi bireyin içinde bulunduğu durumlar üzerinden ruhsal eylemlerinin ve bedensel tepkilerin dışavurumuna odaklanmıştır. Sanatçı çalışmalarında kendi bedenini model olarak kullanırken yüz ifadelerini de yok ederek kimliksiz yeni bir beden üretmektedir.

Kayıt (2013)Sergi, farklı disiplinlerde üretim yapan sanatçıların “kayıt” ve “kaydetme” pratikleri üzerinden bireysel ve sosyal hafızanın çağdaş sanat içindeki görünümüne dair bir bakış denemesine odaklanıyor. Güncel dünyadaki kurgu-gerçek ile fizik…

Kayıt (2013)

Sergi, farklı disiplinlerde üretim yapan sanatçıların “kayıt” ve “kaydetme” pratikleri üzerinden bireysel ve sosyal hafızanın çağdaş sanat içindeki görünümüne dair bir bakış denemesine odaklanıyor. Güncel dünyadaki kurgu-gerçek ile fizik-gerçek arasındaki çizginin giderek silikleşmesi sonucu bilincin tersyüz olması, sergiye gelen izleyiciler üzerinde de kendini gösterme amacı güttü.

Hotel Italia (2013)Hotel Italia sergisinin sanatçı ve küratörleri, bir zamanlar kasıtlı olarak Italia adı ile ‘onurlandırılmış’ bu otelin ancak kültür ve sanatın iyileştirici özelliği ile dönüştürülebilirliğini düşünerek sergiye bu ismi verdiler. Se…

Hotel Italia (2013)

Hotel Italia sergisinin sanatçı ve küratörleri, bir zamanlar kasıtlı olarak Italia adı ile ‘onurlandırılmış’ bu otelin ancak kültür ve sanatın iyileştirici özelliği ile dönüştürülebilirliğini düşünerek sergiye bu ismi verdiler. Serginin odak noktası ‘Hotel Italia’ ziyaretçilerine -son zamanlarda sivil itaatsizlik ve politik merkez yoksunluğu yaşayan İtalyan ulusunu çağrıştırarak- sadece otel odalarının duvarlarından oluşan bir labirentte asılmış eserleri görme şansı değil, aynı zamanda onları ait olduğu yerden koparılmış beyaz galeri duvarlarında görme imkânı sağlıyor ve bu durum, otelin sıra dışı ve geçici ‘misafirlerinin’ akıllarını karıştıracak gibi görünüyor. Ayrıca sosyo - politik anlamda dengesi bozulan İtalyan toplumunun farklı coğrafyalardaki temsili direnişini sembolize ediyor.

Grigori (2013)Pasifleştirilen toplumlarda zamanla bireyler hareketsiz homojen yapılara dönüşmektedir. Küçük reaksiyonlar ile bu edilgen yapı değiştirilmeye çalışılsa da kemikleşmiş sistem yüzünden hareket etmek zorlaşmaktadır. Bu yapılanmalar içeris…

Grigori (2013)

Pasifleştirilen toplumlarda zamanla bireyler hareketsiz homojen yapılara dönüşmektedir. Küçük reaksiyonlar ile bu edilgen yapı değiştirilmeye çalışılsa da kemikleşmiş sistem yüzünden hareket etmek zorlaşmaktadır. Bu yapılanmalar içerisinde oluşan bozulmalar ve çözümlemelerin sonucunda varoluşsal olarak birey, içinde yaşadığı topluma dair aidiyet duygusunu yitirir.